logo
 Podobne How wonderful life is now you're in the worldkrwinki wokół oczu u niemowlaka krwinki czerwone 4.45 krwinki płytkowe we krwi Krwinki czerwone wyługowane
  • 2222aquapark wrocB3aw2222
  • 2222moorhunt soccer2222
  • ile kosztuje opieka zdrowia
  • gry happy
  • co;sadzic;w;lipcu;na;balkonie
  • How wonderful life is now you're in the world


    Temat: Do Pani Doktor - Krwinki białe w moczu
    Do Pani Doktor - Krwinki białe w moczu Pani Doktor mam ogromną prośbę,żeby mi Pani powiedziała czy jest to groźne dla dziecka? Jestem w 10-ym tygodniu ciąży; w badaniu mikroskopowym osadu moczu wyszło mi,że Krwinki białe - 15-20 w polu widzenia; a norma jest do 5. Dodam,że miałam upławy i dostałam lekarstwo. Czy to może być związane z tymi upławami?
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,548,38089941,38089941,Do_Pani_Doktor_Krwinki_biale_w_moczu.html



    Temat: Podwyższone neutrocyty,bardzo Proszę o opinie!!!
    Podwyższone neutrocyty,bardzo Proszę o opinie!!! Witam,przed wczoraj robiłam mojej 7 letniej córce badania ze wzglądu na bardzo częste infekcje.I oto wyniki : krew; krwinki białe 17,06 krwinki czerwone 4,83 hemoglobina 12,3 hematokryt 38,5 % MCV 79,7 MCH 25,5 MCHC 31,9 płytki krwi 368 RDW-CV 15,0 MPV 13,5 %neutrocytów 72,7 %limfocytów 20,4 %monocytów 5,2 %eozynocytów 1,2 %bazocytów 0,5 liczba neutrocytów 12,40 liczba limfocytów 3,48 liczba monocytów 0,89 liczba eozynocytów 0,21 liczba bazocytów 0,08 ŻELAZO 42 (43-184) mocz; przejrzystość-przejrzysty ciężar właściwy-1,015 ph 6,5 leukocyty 25 azotyny ujemny białko ujemny glukoza w normie ciała ketonowe ujemny...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,94675213,94675213,Podwyzszone_neutrocyty_bardzo_Prosze_o_opinie_.html


    Temat: Mocny rybi zapach skóry 8 mies dziecka?
    Witam Panie Doktorze, ostatnio robione badanie moczu w Polsce 7.06. Ja przebywam w Irlandii a tu niestety badanie moczu robią za pomocą paseczka lakmusowego zmieniającego kolor...:-( Badanie og moczu - UBG 0.2 BIL neg KET neg BLD neg PRO neg NIT neg LEU neg GLU neg SG <=1.005 ph 6,5 barwa żółta, nabłonki pł poj upw (wpw? nie mogę się domyślić), krwinki białe poj wpw. Badanie było robione w szpitalu dziecięcym. Dodam jeszcze, że synek miał przedłużającą się żółtaczkę do 4 mies i wyniki ALAT i ASPAT robione 3x są następujące: 15.01 alat 34,3 ASPAT 57,4 białko c-reaktywne 0.00 bilirubina bezp 0.40 bilirubina całkowita 1,65 20.02 alat 48.3 ASPAT 60.50 białko c-reaktywne 0.20 bilirubina bezp 0.24 bilirubina całkowita 0.84 19.05 alat 44,1 ASPAT 66...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,80931296,80931296,Mocny_rybi_zapach_skory_8_mies_dziecka_.html


    Temat: częstomocz????
    częstomocz???? Mam pytanie o częstomocz. Moja 4 letnia córka w zeszłym tygodniu często siusiała (mniej więcej co półgodziny) oraz narzekała na pieczenie w czasie oddawania moczu. Mówiła również, że boli ją brzuszek. Włączyłam od razu dużo picia a następnego dnia zrobiłam ogólne badanie moczu. Okazało się, że jest zapalenie układu moczowego (15-20 białych krwinek w pw). Zgodnie z decyzją lekarza następnego dnia powtórzyłam badanie, ale poprosiłam również o zrobienie posiewu. Po oddaniu moczu do badania włączyliśmy również furagin (miałam go podawać przez 10 dni). Mieliśmy zaczekać na posiew by zdecydować o antybiotyku. Cały...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,76040263,76040263,czestomocz_.html


    Temat: krew i białko w moczu- co oznacza?
    krew i białko w moczu- co oznacza? Odebrałam dziś wyniki ostatnich badań a tu w moczu 15-20 krwinek białych oraz 20- 30 krwinek czerwonych. Martwię się bo wizytę mam dopiero na...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,25239,28519911,28519911,krew_i_bialko_w_moczu_co_oznacza_.html


    Temat: wyniki posiewu
    wyniki posiewu Witam Jestem tatą 14 mies. Martusi, która urodziła mając jedną nerkę mniejszą od drugiej.W ostatnim miesiacu dostałą gorączkę, badania ogólne moczu wykazały 15-20 białych krwinek, a posiew Bakteriria 10/5,Ecoli...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22158,18959598,18959598,wyniki_posiewu.html


    Temat: co sądzicie o tych wynikach?
    co sądzicie o tych wynikach? Dziewczynka 12 lat, bolał ją brzuch, bardzo cierpiała przy siusianiu. Bad ogólne moczu wyszły tak: ciężar 1.025 ph6 leukocyty 25 osad: nabłonki wiel 3- 5 krwinki białe 15 - 17 - 20 lekarz stwierdził zak. ukł. mocz i przepisał furagin 3 razy po 2 tabl. Po tygodniu w powtórzonym badaniu: krew w moczu jest (tydzień wczxeśniej nie było) ciężar 1.010 ph7 leukocyty 25 nabłonki liczne wpw krwinki białe 8 - 12 krwinki czerwone poj wpw skł min - liczne fosforany amonowo - magnezowe, liczne pasma śluzu, l. flora...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22158,34225663,34225663,co_sadzicie_o_tych_wynikach_.html


    Temat: bole stawow, miesni
    lucyna_n napisała: > za dużo ćwiczeń 2 razy w tygodniu aerobick to nie jest za duzo, a w domu przez reszte tygodnia cwicze jakies 15 - 20 min. zrobilam badania. lekaza zaniepokoil stan moich nerek. mam w moczu bialko, krwinki czerwone i biale, a nie powinno tego byc. trza isc do nefrologa. tylko sie obawiam ze zacznie sie bieganina po lekarzach i...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,69731,86929895,86929895,bole_stawow_miesni.html


    Temat: morfologia i mocz = wielka prosba o interpretacje
    morfologia i mocz = wielka prosba o interpretacje Prosze o interpretacje wyników. 15 tydzien ciazy krew wszytsko w normie oprocz: limfocyty 15,4% (norma 20-45) neutrofile 76,9 % (norma 40-70) krwinki biale 13.8 tys (norma 4-10) mocz: odczyn kwasny (czy to zle?) ciezar 1030 (norma1015-1025) osad mierny nablonki nieliczne sluz liczne pasma skladniki mineralne:nieliczne krysztaly szczawianu wapnia (co to znaczy?) krwinki biale i...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,1144,104128528,104128528,morfologia_i_mocz_wielka_prosba_o_interpretacje.html


    Temat: Złe wyniki moczu w ciąży
    Złe wyniki moczu w ciąży Jestem w 26 tyodniu ciąży (zresztą bardzo wyczekanej) i właśnie się okazało, że mam złe wyniki moczu. Pojawiły się leukocyty ( krwinki białe) w liczbie przekraczajacej normę (16-20) zresztą w krwi również (15,1)dodatkowo śladowe ilości bialka w moczu. Podobno może to mówić o infekcji. Nie wiem czy jest to bardzo poważny problem i czym grozi mojemu maleństwu?...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,1717055,1717055,Zle_wyniki_moczu_w_ciazy.html


    Temat: podwyższone monocyty??
    podwyższone monocyty?? Witam O czym mogą świadczyć podwyższone monocyty we krwi? Poniżej wyniki badań: Krwinki białe (WBC) 7,73 x10´3/ul 4,5 - 11 Krwinki czerwone (RBC) 5,03 x10´6/ul 3,9 - 5,6 Hemoglobina 15,1 g/dl 11,8 - 17,2 Hematokryt 43,6 % 34,5 - 49,5 MCV 86,7 fl 80 - 100 MCH 30,0 pg 26,0 - 37,0 MCHC 34,6 g/dl 31,8 - 36,9 Płytki krwi ... x10´3/ul <0,45 Liczba bazocytów 0,01 x10´3/ul <0,2 % neutrocytów 56,0 % 45,0 - 70,0 LYMPH% 31,0 % 20 - 45 % monocytów 11,9 % 1,0 - 14,0 % eozynocytów 1,0 % < 5,0 % bazocytów 0,1 % < 1,0 Mocz w porządku, samopoczucie również
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,106047308,106047308,podwyzszone_monocyty_.html


    Temat: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę...
    teraz ja am pytanie: jestem w 38 tyg. ciąży, 3 tygodnie temu robiłam badanie moczu i wyszzły bakterie b. liczne i krwinki białe 15-20, dostałam monural jedną saszetkę, nie pomogła wiec...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,57452408,57452408,Jestem_polozna_chetnie_Wam_pomoge_.html


    Temat: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę...
    Mam pytanie: jestem w 38 tyg. ciąży, 3 tygodnie temu robiłam badanie moczu i wyszzły bakterie b. liczne i krwinki białe 15-20, dostałam monural jedną saszetkę, nie pomogła wiec dostałam dugą,...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,57452408,57452408,Jestem_polozna_chetnie_Wam_pomoge_.html


    Temat: LIPCÓWECZKI 2005 po raz drugi
    Dziś odebrałam wyniki badania krwi i moczu. Strasznie się bałam, bo od początku ciąży były "anemiczne", ale wreszcie się poprawiły. Hemoglobinka jak się patrzy, to samo z czerwonymi krwinkami. Ale teraz gwałtownie wzrosła mi ilość białych krwinek (WBC). Norma jest do 108 a ja mam 12,18!!! Podobnie wzrosła mi wartość NEUT: 77,7% (norma do 70%). Spadła mi natomiast wartość LIMF:15% (norma od 20%!!!). Nie wiem czy to jakiś stan zapalny w organizmie, czy może na tym etapie ciąży tak bywa...Tak czy siak dowiem się dziś u lekarza. Najbardziej cieszy mnie, że nie pojawiło się białko w moczu, co często jest początkiem zatrucia ciążowego. W poprzedniej ciąży w tym czasie już je miałam... Pozdrawiam, Iwona i 29t synuś
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,586,22520721,22520721,LIPCOWECZKI_2005_po_raz_drugi.html


    Temat: krwinkomocz, nefrolog - pomocy
    krwinkomocz, nefrolog - pomocy od jakiegoś czasu moja 4 letnia córcia ma bardzo złe wyniki moczu ciągle ma podwyższony poziom białych ciałek w moczu 5-10 a najgorzej iż ma czerwone krwinki 15-20 byliśmy już na badaniach jamy brzusznej i nerek- wszystko dobrze, byliśmy też na konsultacji u pani nefrolog z lux medu zaleciła nasiadówki i ograniczenie cytrusów a także kontrolne badanie co tydzień i co dwa tygodnie posiew moczu- posiew wychodzi dobrze badanie ogólne ciągle żle mimo realizacji zaleceń jestem zapisana do nefrologa na litewską ale dopiero na 1 kwietnia ale co teraz...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,5395635,5395635,krwinkomocz_nefrolog_pomocy.html


    Temat: Prośba o interpretację wyników
    BLD - neg ph - 5 NIT - neg LEU - neg SG 1.010 Nabłonki - nielicz Krwinki białe  0-1 Krwinki czerwone pojedyńcze .. dalej nie moge rozczytac Składniki mineraalne - ... - 35.0 )   HCT: 41.9 %  (35.0 - 50.0 )     RDW:  14.9  ( 10.0 - 15.O ) PLT: 216   ( 150- 390 )        ...
    Źródło: topranking.pl/1850/prosba,o,interpretacje,wynikow.php


    Temat: Martwię się wynikami badań-proszę o interpretację
    wcześniej ale znów zje łyżke albo i nie 17:00 - budyń,kisiel,lub pączek - to zje chętnie 20:00 - manna rzadka ok 100 ml. Zrobiłam córci badania i niektóre wybiegają poza normę,bardzo się tym martwie: RBC krwinki czerwone 5,24 t/l HCT hematokryt 0,414 l/l MCV śr.obj.erytrocytu 79 fl RDW rozkład wielkości erytrocytów 12,2% HGB Hemoglobina 133 g/l MCH średnia ilość hemoglobiny 25 pg MCHC średnie stęż. hemoglobiny 321 g/l PLT płytki krwi 227 g/l MPV średnia objętość płytki 7,6 fl WBC krwinki białe 10,8 g/l limfocyty 6,3 LYM % 60 mid KOMÓRKI ŚREDNIEJ WIELKOŚCI 1,5 MID % 13 GRA granulocyty 3,0 GRA % 27 Wyniki moczu prawidłowe i w kale pasożytów nie znaleziono Pokazałam pediatrze wyniki badań powiedział że są dobre,ale przecież odbiegają od normy,pediatra...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,93963821,93963821,Martwie_sie_wynikami_badan_prosze_o_interpretacje.html


    Temat: chudniecie kota!
    - 26 % (norma 35 - 75) ZA MALO! Limfocyty - 68 % (norma 20 - 55) ZA DUŻO! Obraz krwinek czerwonych: bez zmian Oznaczenia biochemiczne: AspAT - 40,0 U/L (norma 6 - 44) AlAT - 51,0 U/L (norma 20-107) AP - 27,0 U/L (norma 23-107) Glukoza - 122,1 mg/dl (norma 100 - 130) Białko całk. - 99,0 g/l (norma 60 - 80) ZA DUŻO! ma mocz badany co 3 mce, a krew w zaleznosci od wynikow moczu, jednak nie rzadziej niz raz w roku. na te badania wet powiedzial, ze sa niezle,...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,525,39427836,39427836,chudniecie_kota_.html


    Temat: Oliwierka wyniki prosze o pomoc !!!!
    Popatrzyłam na ostatnie badania mojej Marysi: normy: hematokryt 30-42 hemoglobina 9,6-15 MCV 85-96 limfocyty 20-60 krwinki czerw 3,10-5,00 krwinki białe 6-17 morfologia wydaje się oki. mocz też całkiem ładny
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15302,87220858,87220858,Oliwierka_wyniki_prosze_o_pomoc_.html


    Temat: Pytanie!
    a wiecie dlaczego ten lekarz sie juz nie udziela?? oto nasze wymiki robione w szpitalu: GAZOMETRIA KRWI -pH 7.454 norma=7.360-7.440 -pCO2 29.0 norma=36.0-45.0 -pO2-64.9 norma=65.0-95.0 BADANIE OGOLNE MOCZU WYNIK WARTOŚC REF. ... ciezar wlasc. 1,015 1,005-1,030 OSAD MOCZU W POLU WIDZENIA nablonki plaskie niel leukocyty 15-20 erytocyty świeze 3-6 sluz niel pasma MORFOLOGIA KRWI WBC krwinki biale 19,4 4.0-12.0 limfocyty 7,8 1,5-8,0 limfocyty% 40,4 40,0-60,0 MID 2,2 0,2-1,8 MID% 11,2 0,1-7,0 granulocyty 9,4 1,5-7,5] granulocyty% 48,4 35,0-55,0 RBC krwinki czerwone 3,81 4,20-5,20 HGB hemoglobina 9,8 11,0-15,0 HCT hematokryt 28,8 34,0-42,0 MCV 75,6 80,0-96,0 MCH 25,7 26,0-32,0 MCHC 34,0 31,0-36,0 RDW 15,0 11,5-14,5 PLT 591,0 140,0-400,0 MPV 7,0 7,0-12,0 ROZMAZ KRWI OBWODOWEJ Gran.obojet.o jadrze paleczkowatym 2,0% 1,0-6,0 Gran.obojetn.o jadrze podzielonym 50,0% 35,0-55,0 Limfocyty 40,0% 40,0-60,0 Monocyty...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22158,28178162,28178162,Pytanie_.html


    Temat: Podstępna neuroborelioza .
    4,7 Żelazo 23,2 ALAT - 27 ASPAT - 30 GGTP - 28 Amylaza 92 Mocz też w normie . Jedynie w rubryce " Toksykolgia " wpisano Cynkoprotoporfiryna 3,6 ug/g Hb H...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,70800561,70800561,Podstepna_neuroborelioza_.html


    Temat: GDZIE DOBRY NEFROLOG + DZIWNE WYNIKI ANALIZY
    jest jalowy, Lena ma przekroczony wartosci w moczu: wapnia w moczu 13,9 mg/dl magnez 11,1 mg/dl fosfor 78,3 mg/dl kreatyna 52,7 mg/dl Kw. moczowy 47,2 mg/dl Poniewaz moja mama ma kamice ... kolei badania i kazde z nich wychodzi inaczej. Pobieram mocz ranny do pojemnika po umyciu coreczki. 1. Analiza moczu w marca wykazala: ph 5,5 byly krwinki biale 20-25 krwinki czerwone 12-15 dosc liczne bakteri i liczne pasma sluzu (to bylo pierwsze pobranie moczu i moglam cos sknocic przy pobieraniu) 2. Nastepna analiza z marca Odczyn ph 5 krwinki biale - luzno pokrywajace p.w. skladniki mineralne liczne bakterie w posiewie obecne Escherichia coli 3 analiza z maja (WYKONANA W INNYM LABORATORIUM) Odczyn ph 5,5 krew w moczu 1+ osad w moczu: nablonki plaskie wielokatne 0-1 wp.w krwinki czerwone 0-3 wp.w. swieze sluz pojedyncze. pasma nieliczne bakterie posiew (WYKONANY W TYM CO ZWYKLE LABORATORIUM) jalowy No i ostatnia analize gdzie ph bylo 7 opisalam powyzej Niesamowita...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,611,26107982,26107982,GDZIE_DOBRY_NEFROLOG_DZIWNE_WYNIKI_ANALIZY.html


    Temat: odpowiedzią jest Alveo
    moczowego 21. częste oddawanie moczu 22. białkomocz 23. krwiomocz 24. cukromocz 25. ból jąder 26. zapalenie wątroby 27. niewydolność wątroby 28. zakażenia górnych dróg oddechowych 29. kaszel 30. małopłytkowość 31. zmniejszenie liczby krwinek białych obojętnochłonnych 32. niedokrwistość 33. zwiększenie liczby krwinek białych we krwi obwodowej 34. niedokrwistość hemolityczna 35. pencytopenia (zmniejszenie liczby krwinek czerwonych, białych, i płytkowych we krwi) 36. wysypka 37....
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,9128676,9128676,odpowiedzia_jest_Alveo.html


    Temat: Preparat NOVIT prof Nowackiego
    samopoczucie 20. zakażenia układu moczowego 21. częste oddawanie moczu 22. białkomocz 23. krwiomocz 24. cukromocz 25. ból jąder 26. zapalenie wątroby 27. niewydolność wątroby 28. zakażenia górnych dróg oddechowych 29. kaszel 30. małopłytkowość 31. zmniejszenie liczby krwinek białych obojętnochłonnych 32. niedokrwistość 33. zwiększenie liczby krwinek białych we krwi obwodowej 34. niedokrwistość hemolityczna 35. pencytopenia (zmniejszenie liczby krwinek czerwonych, białych, i płytkowych we...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,9135833,9135833,Preparat_NOVIT_prof_Nowackiego.html


    Temat: Zakażenie chlamydią jelita pęcherz??? co mam robić
    takie objawy jak u mnie.. tzn bóle nog i stawów pieczenie przy oddawaniu moczu ogólna słabość podwyższona temperatura.... od czasu do czasu biegunki??? czy to jednak rozpoczynający się Crohn zupełnie nie...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,9683024,9683024,Zakazenie_chlamydia_jelita_pecherz_co_mam_robic.html


    Temat: Firma A.T.W. ???????
    białkomocz 23. krwiomocz 24. cukromocz 25. ból jąder 26. zapalenie wątroby 27. niewydolność wątroby 28. zakażenia górnych dróg oddechowych 29. kaszel 30. małopłytkowość 31. zmniejszenie liczby krwinek białych obojętnochłonnych 32. niedokrwistość 33. zwiększenie liczby krwinek białych we krwi obwodowej 34. niedokrwistość hemolityczna 35. pencytopenia (zmniejszenie liczby krwinek czerwonych, białych, i płytkowych we krwi) 36. wysypka 37. zapalenie skóry 38. świąd 39. łysienie...
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,9842064,9842064,Firma_A_T_W_.html


    Temat: ALVEO
    oddawanie moczu 22. białkomocz 23. krwiomocz 24. cukromocz 25. ból jąder 26. zapalenie wątroby 27. niewydolność wątroby 28. zakażenia górnych dróg oddechowych 29. kaszel 30. małopłytkowość 31. zmniejszenie liczby krwinek białych obojętnochłonnych 32. niedokrwistość 33. zwiększenie liczby krwinek białych we krwi obwodowej 34. niedokrwistość hemolityczna 35. pencytopenia (zmniejszenie liczby krwinek czerwonych, białych, i płytkowych we krwi) 36. wysypka 37. zapalenie skóry 38....
    Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,17404891,17404891,ALVEO.html